donderdag 18 juli 2019

Binnendoor

Vanmorgen, net na 10 uur, namen we afscheid van ons stekkie aan de Weser. We reden terug naar Nienburg, om daar de B214 te nemen naar het westen. Na ruim een uur rijden besloten we op een grote parkeerplaats even koffiepauze te houden. We stonden weliswaar bij een hamburgertent, maar we hielden het toch maar bij een zelfgezet bakkie. Weer een uur later hielden we lunchpauze. Dit keer ook op een vrij grote parkeerplaats, net buiten Diepholz. Daar bevond zich ook een winkelcentrum met o.a. een Lidl. Daar kocht Sonja wat verse gebakken broodjes, die we in de camper van eigen beleg voorzagen. Een vrouw met kindje in een auto deed ook inkopen. Ze kocht een zakje (met drugs?) van een jongeman met een Afrikaans uiterlijk. Toen ze mij zagen kijken gingen ze snel uit elkaar. Het Afrikaantje stak het geld vlug in zijn broekzak, stapte in een auto en reed weg.
Schuin tegenover ons stond een auto met caravan van landgenoten. Ik zag dat de veiligheidskabel los hing en besloot de bestuurder daarvan op de hoogte te brengen. Hij bezwoer dat hij het kabeltje voor vertrek had vastgezet in de daartoe bestemde speciale haak. Alsof ik hem wilde bekeuren. Maar ja, die haak ken ik en ik weet dat een wat stug kabeltje er zo weer uitglipt. Ik adviseerde hem het kabeltje eerst om de trekhaak te slaan, dusdanig dat het niet gemakkelijk meer uit de haak kan schieten.
Natuurlijk was er weer een Umleiting. En weer betrof het een paar kilometer weg die afgezet was en waarvoor we vele kilometers moesten omrijden. Leve het milieu. Net na drie uur in de middag bereikten we onze bestemming, een boerencamping vlakbij de grens. Zeg maar tussen Lingen en Coevorden. We hadden er ruim 215 km opzitten.
Binnendoor rijden is weliswaar leuker dan via de Autobahn, maar wel vermoeiender voor mij. Vandaar dat we relatief gezien maar weinig kilometers maken. In dezelfde reistijd leggen we via de Autobahn ruim 2x zoveel km's af. Maar dat zijn dan wel veel saaie kilometers.