vrijdag 26 juli 2019

Bijna alles ligt stil

Er ligt nog een aantal klusjes dat ik zou willen doen. Maar het is met een tuintje op het zuiden in een temperatuur van bijna 40 Celsius niet te doen. Een van de klusjes is de overkapping verder afsluiten voor harige indringers, ook wel dakhazen c.q. katten genoemd. Een helft heb ik al gedaan met een verrijdbare plantenbak. Nu nog de andere helft, zodat de boel open kan zijn en toch ook gesloten voor katten. Die beesten gaan namelijk op de banken zitten en sproeien tegen de plastic hoezen.
Al met al komen we driekwart van het jaar weliswaar in een kooi te zitten, maar alles heeft zo z'n prijs.
In de loods ligt ook wat werk op mij te wachten. Maar ook daar is het mij te warm. Het gebouw bestaat voornamelijk uit metalen platen. Nou, dan weet je het wel.
En dan is er nog de bus. Ik heb weer een lijstje gemaakt tijdens onze trip door Duitsland. Er staan geen ingrijpende zaken op, maar klusjes. Het wachten is op wat aangenamer weer. Tot die tijd lig ik zelf dus ook maar stil. Zo stil zelfs, dat ik vanmiddag op de bank in slaap viel. Maar ja, 's nachts is het met deze temperaturen ook slecht slapen. Geen probleem; ik kan er toch niets aan doen.