dinsdag 9 juli 2019

Aan de Weser

3 juli.
Na een frisse nacht, de temperatuur daalde naar 8 Celsius, een warme douche en een zonnig ontbijt, zijn we weer op de fiets geklommen. De buitentemperatuur steeg al snel naar 20 Celsius. Er stond een flinke wind. Dit keer reden we naar Nienburg a/d Weser. Nog even dit : het is hier een enorm stille omgeving, waar enkel dieren geluiden produceren. Dieren als vogels en koeien en heel soms het gehinnik (of gegrinnik?) van een paard. Er zijn hier ook veel konijnen en hazen. We zitten hier in een beschermd natuurgebied, dus deze exoot hoeft niet bang te zijn. Haha.
We fietsten langs de Weser, stroom opwaarts. Onderweg kwamen we nauwelijks andere fietsers tegen. We hadden het rijk alleen en het was ook onderweg erg stil. En mooi. Goudgele korenvelden, groene maisvelden, ganzen en paarden. En dat alles onder een blauwe lucht met hier en daar een wit schapenwolkje. Fenna mocht weer even loslopen en te water, voordat we Nienburg binnenreden.
We reden namelijk langs de Weser. Even later dook de mij bekende blauwe brug over de Weser op. Er bleek een weekmarkt gaande te zijn in de Altstadt. Dat hield niet alleen gezelligheid in, maar ook een verbod voor honden. Toch zijn we die straat met allerlei kraampjes even overgestoken, met Fenna ondergedoken in haar kar. Buiten die winkelstraat waren honden aangelijnd weer toegestaan.
Na een kleine rondwandeling konden we niet de verleiding weerstaan om een Bratwurst te proeven. Die kochten we bij een kraampje. Je krijgt dan een gebraden worst met wat mosterd en een stukje brood. De eerste hap van het bruine geval deed me niet zoveel. Nee, het is niet die ouderwetse Bratwurst, zoals ik die heb leren kennen toen ik in militaire dienst was en wat later. Ik kocht op die markt ook wat Kartoffelsalat. Maar ook die smaakte anders dan die ik een paar keer als kleine jongen in Ratingen gegeten heb. Alles verandert, maar om nou te zeggen dat het verbeteringen zijn… neen. Wir schaffen es, dus mooi niet. Op de terugweg hebben we een andere route genomen. Verandering van omgeving doet fietsen. In totaal hebben we ruim 20 km gefietst. Dat lijkt niet veel, maar het was soms flink trappen tegen de wind in.