zaterdag 27 juli 2019

Klussen in de ochtend

 Vanmorgen was ik weer vroeg op. Het eerste wat ik deed was de buitentemperatuur verkennen. O, wat heerlijk koel! En zowaar een dito windje erbij. Ik heb direct alles opengegooid. Bijna alles, want er lag nog iemand bij te komen van een paar vermoeiende oppasdagen.
Na het ochtendritueel, inclusief een wandeling met Fenna, ben ik begonnen met het maken van het tweede deel van de voorziening om katten onder onze overkapping vandaan te houden. Eerder deze week heb ik de materialen bij een bouwmarkt gehaald, waaronder een groen geplastificeerd gaaspaneel. Ik heb eerst ruimte gemaakt, zodat ik gemakkelijk overal bij kon komen. Het tentdoek heb ik uiteraard ook verwijderd. Vervolgens werd het veel passen en nog meer meten. Ik wilde het gaaspaneel niet verknippen en het deel moest aansluiten bij het al gerealiseerde deel. Alsof het in één keer daar neergezet is.
Al die tijd werkte ik in de schaduw en in de wind. Fenna vond het ook weer erg fijn buiten te kunnen zijn. Dit keer liep ze me niet eens in de weg en ik hoefde haar ook niet naar mijn gereedschap te vragen.
Voor de eerste helft heb ik toen een bloembak gemaakt, met een rek bekleed met anderhalve gaaspaneel. De andere helft van het paneel heb ik vanmorgen samen met het hele paneel gebruikt. Ik heb geen plantenbak gemaakt, want die staat er al. Die bak is gemaakt van stroken trespa.
Toen ik met de laatste loodjes bezig was, begon ik het warm te vinden. Ik ruimde al mijn gereedschap fluitend op. Tja, als een klus gelukt is, is het opruimen voor mij een feestelijke afsluiting.