dinsdag 23 juli 2019

Fenna's vakantie

Sinds de knal, veroorzaakt door de uitlaat die afbrak in 2016, is Fenna wat onrustig in de bus. Het duurt aanzienlijk langer voordat het vertrouwen weer terug is. Bij geluiden die nogal hard overkomen bij haar, schrikt ze. Ze zal vast denken : "Nee, niet weer!"
Het uitlaten verliep ook vaak wat moeizaam. Alleen wanneer we met z'n beiden haar uitlieten was ze rustig. Als ik het alleen deed, bleef ze vaak stil staan en keek ze achterom. Het liefst wilde ze dan terug naar de bus rennen. Het slapen ging haar wel goed af, net als het even alleen zijn (aan de lijn) bij de bus.
Ze heeft weer veel gerend. Zowel tijdens het fietsen als tijdens het uitlaten. Maar haar grootste passie is toch wel het zwemmen. Zodra ze het water ruikt is ze nauwelijks te houden. Ze heeft niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland in menig water gezwommen. Daar zijn nu de Weser, de Elbe, de Vechte en de Plauer See aan toegevoegd. In Duitsland heeft ze in meer wateren gezwommen, zoals de Eder See. In Roemeniƫ heeft ze in de Mures gezwommen en in Hongarije in de Donau. Fenna heeft dit keer aardig wat aan gewicht verloren. Terwijl ze door al die zwempartijen gewichtiger geworden is.