dinsdag 9 juli 2019

On the road again


2 Juli. Na het ontbijt hebben we het restant van de bagage opgeruimd en de betaling gedaan. Daarna was het zwaaien naar de achterblijvers en op pad. Zoals gezegd eerst globaal naar het noorden, net over de grens door Duitsland. Halverwege naar het oosten en toen weer het noorden. Ter hoogte van Holdorf hebben we de saaie maar drukke Autobahn achter ons gelaten om binnendoor de reis voort te zetten. Inmiddels was de lunchtijd al overschreden, maar wat denk je? Vlak bij de afrit van de Autobahn stond een snacktent ons op te wachten! Dus werd de lunch een (simpele) hamburger, wat frietjes en een beker fris. Voor ons een feestje, voor anderen dagelijkse kost.
De rit over binnenweg 214 was een verademing. Lekker rustig toerend met zo’n 90 km/uur over relatief brede wegen. We passeerden diverse dorpen, wat ook leuk is. Al was het maar vanwege het idee weer in de bewoonde wereld te zijn. Onderweg hebben we nog wat boodschappen gedaan. De Duitse Aldi is qua prijs toch een stuk goedkoper dan de Nederlandse. Dat geldt trouwens ook voor de diesel. We begonnen met bijna €1,39 en zagen de literprijs langs de Autobahn oplopen tot  €1,44. Rijdend over de binnenwegen zakte de prijs naar €1,18 / liter. Ik dacht : “We rijden nog verder naar het oosten, want daar is de diesel vast gratis!” Ja, ik ben toch ook een Hollander. Haha!
Vlak voordat we Nienburg / Weser binnenreden zochten we een camping in de buurt op. Met als doel : op de fiets naar Nienburg. Dus toen we binnen een straal van 20 km van Nienburg waren, hebben we Google om campings gevraagd. We kwamen al vrij snel op een camping terecht aan het water. Zeg maar rustig een bijzondere. Een zelfbedieningscamping! Wat een vertrouwen. Van de gasten wordt namelijk verwacht dat zij voor het vertrek de betaling in een envelop doen en deze in een speciale bus deponeren. Het tarief is €7,00 per persoon per nacht. Fenna mag gratis kamperen. We zagen ook campings voorbijkomen, waar enkel Fenna al €7 euro per nacht moest kosten. De voorzieningen zijn erg goed, tot zelf luxe toe. Voor onze begrippen dan. We zijn niet veel eisend. Er is warm en koud water. Het sanitair, inclusief douches, is kraak helder. En er is toiletpapier. Allemaal gratis. En dat voor slechts €7 per persoon.  Je kunt er ook koken, de wasmachine gebruiken en zelfs koffie drinken. Voor deze voorzieningen wordt van de gast verwacht, dat hij de vergoeding keurig in een busje stopt. We staan hier ook nog eens aan de Weser. Fenna heeft al gezwommen en ik heb geen hengel meegenomen. De WiFi is ook gratis. Maar het signaal is zeer zwak. Ik kon met de laptop niet eens het internet op. Dus beperkte ik me tot het vastleggen van berichten met Word.
Sonja zei dat we hier tijdens die hete dagen hadden moeten staan. Hopelijk gaan we morgen op de fiets naar Nienburg. ’t Is weer eens wat anders.