maandag 15 juli 2019

Een beetje brainstormen

14-7
Nadat we van de camping bij Lauenburg vertrokken waren, praatten we onderweg nog wat na over datgene wat de eigenaresse had verteld. Er was een nieuwe camping gekomen met medewerking van de burgemeester. De nieuwe trok bezoekers van haar camping weg. De nieuwe camping gaat voor de toeristen met caravans en campers. De fietsers en wandelaars worden geweerd. Volgens de eigenaresse gaat het louter om geld.
Zelf hadden we wat ideeƫn voor haar camping, om hem aantrekkelijker te maken. Zo zou er een kookgelegenheid moeten komen voor de fietsers en/of wandelaars. En een ruimte waar ze eventueel binnen kunnen zitten. Of die twee zaken combineren en ook een voorziening maken, waar natte outfit kan drogen. Het oude sanitair zou plaats moeten maken voor nieuwe. Er was maar 1 doucheruimte. Voor het aantal huidige bezoekers net genoeg. We zouden het sanitair ook willen voorzien van accessoires als wc papier, zeep en luchtverfrissers in de toiletruimtes.
Maar of dit alles haalbaar zal is, is maar de vraag. De beide beheerders zijn in de 80 jaar en wellicht niet zo met de toekomst bezig. Er zijn trouwens ook jongere mensen, die zich niet zo met de toekomst bezig houden. Het zijn de ouders van kinderen, die hen niet geleerd hebben de omgeving na gebruik weer schoon achter te laten. Eenmaal volwassen laten die kinderen nog steeds een vieze wastafel, aanrecht of toilet achter. Een wastafel met tandpastaresten, een aanrecht met etensresten en/of een toilet met overal wc papier op de grond. Kinderen worden steeds minder bijgebracht. En dan, zowel als kind als volwassene, maar zeuren over een schoner milieu. Het milieu ben jezelf.