woensdag 17 juli 2019

Een gezellig stel


Omdat we iets bij een bouwmarkt wilden kopen, heb ik gelijk maar even een paar splitpennen gekocht voor onze buren. Tijdens mijn rondgang door die enorme bouwmarkt (winkels bekijken doen we om beurten, omdat Fenna buiten blijft), zag ik een aantal artikelen dat flink goedkoper is dan bij ons.  Reden voor mij om uit het goedkopere assortiment  2 blikjes additief voor de diesel te kopen. Hier kosten ze maar €8,= terwijl ik dezelfde hoeveelheid in kunststof flacon in eigen land voor ruim €12,= aanschaf. Van tijd tot tijd gooi ik dat spul in de tank van de Ducato. Met name wanneer we lange ritten gaan maken, zoals nu het geval is. Het additief reinigt het brandstofsysteem en geeft schonere uitlaatgassen. Zeggen ze. Al moet ik zeggen, dat mij na een APK roetmeting gezegd is dat de oude motor opvallend schoon is. Een goede verbranding dus.
De splitpennen zijn bestemd voor het stel waarvan het neuswiel van de caravan vervangen is. Tijdens de montage van het nieuwe wiel brak een van de pootjes van de oude splitpen.
We hebben ook door de stad gewandeld en ergens iets gegeten. In het centrum kwamen we een paar daklozen / zwervers tegen.  Een vrouw met een rollator en later een flink aangeschoten man. Erg triest om hen zo te zien. De vrouw had zichtbaar een zwakke blaas of was incontinent. Ze zat op de grond een stuk gegrilde kip te eten, dat ze net gekocht had. De botten gooide ze op straat, terwijl ze naast een afvalbak zat. Soms vraag ik me af, waar het bij die mensen fout gegaan is om zo diep te vallen.
Weer terug op de camping zei ik tegen de man van het neuswiel, dat ik een presentje voor hem had. Hij keek mij wat verwonderd aan. Toen legde ik de splitpennen op de tafel. Hij en zijn vrouw moesten beiden hartelijk lachen en waren blij verrast met ‘het cadeau’. Hij vroeg waar ik die pennen weg had. O ja, ze komen uit de omgeving van Hardenberg en hun accent is om van te genieten. Vind ik. Het zijn beiden gezellige praters. Net als wij helpen ook zij andere mensen in hun omgeving. Zij doen het vanuit de kerk waar ze lid van zijn. Het is direct te merken wanneer mensen iets gemeenschappelijks hebben. Er wordt dan veel gemakkelijker omgegaan met elkaar.