zondag 14 juli 2019

Geen cash, wel een clash

We wilden in het oude centrum wat drinken, maar bleken nauwelijks contant geld bij ons te hebben. Hier in Duitsland is het internet aanzienlijk minder beschikbaar, dan bij ons. Dus wordt veel met contant geld betaald. We besloten een geldautomaat op te zoeken. Toen ik een Duitser ernaar vroeg, keek ie minzaam naar mijn fietsje en zei dat ik ‘daarboven’ moest zijn. Hier rijden de meesten op zo’n ATB. Ik waagde toch een poging, maar schrok van het stijgingspercentage : 8%! Ik keerde terug naar de roepende Lauenburger en bracht verslag uit aan Sonja. We besloten naar boven te gaan lopen. We waren halverwege, toen in een flauwe bocht opeens een auto uit tegenovergestelde richting recht op ons afkwam. Sonja stuurde haar fiets naar rechts, maar wist niet te voorkomen dat de auto de fietskar schampte. De grijze Opel kwam tegen de kar tot stilstand. We hadden beiden het idee, dat de vrouw achter het stuur met iets anders bezig was. We schrokken beiden ons rot. De vrouw ook. Het had met ons heel anders kunnen aflopen daar, als we zelf niet goed opgelet hadden. De bestuurster wist niet wat ze zeggen moest. De hondenkar had slechts een duw gekregen. Het wiel was nog recht en met Fenna was ook niets aan de hand. De vrouw vroeg naar ons en Fenna en bood nogmaals haar excuses aan. Nadat ze vertrokken was werd Fenna uitgeladen. De teef moest ook lopen. We verwisselden van fiets, zodat Sonja met mijn fiets en Fenna aan de riem omhoog liep. Ik duwde de e-bike met kar naar boven. Eenmaal boven waren we vlakbij het nieuwe centrum van destad. Daar hebben we wat gerust en heeft Sonja wat inkopen gedaan. Toen we een bank zagen hebben we bij een bank wat cash uit geldautomaat getrokken. Daarna zijn we terug gaan fietsen. Wat denk je? Toen we op de heenweg de klim hadden opgegeven (‘da hinten ist das Zentrum’) , waren we krap 300 meter van het centrum vandaan!
Dus reden we weer naar beneden om via de ons inmiddels bekende route terug te rijden naar de camping. Al met al hebben we slechts 20 km gefietst, maar vraag niet hoe.
In de avond doken donkere wolken op. Het begon zacht te regenen. We waren erop voorbereid. Alles was afgedekt.  Sonja heeft de bustent mooi strak opgezet. ’s Nachts vielen forse buien. We hadden flinke waterstromen verwacht, maar blijkbaar had de zachte regen de grond al voorbewerkt.