vrijdag 9 augustus 2024

Laat niet als dank....

Zoals gezegd is het hier een prachtige omgeving om te fietsen. Niet alleen vanwege de omgeving, maar ook omdat het opvallend schoon is. Wel jammer dat die ene plek dan weer wel zwerfafval laat zien. Die ene plek bij dat bankje in het bos. Een lege pizzadoos en papieren (servetten?).
Gisteren zagen we een soortgelijk iets in Hoogerheide. Een schone winkelstraat met voor nota bene een kledingzaak zwerfafval. Ook al zal de winkeleigenaar dat daar niet zelf neergegooid hebben, zou ie het toch even moeten opruimen. Om de uitstraling van zijn zaak 'netjes' te houden. Maar hij bleef achter de balie staan, waar hij zicht heeft op het vuil. Er was verder niemand in de winkel.
Vanmorgen zag ik in het sanitairgebouw een soortgelijk iets. Na het tandenpoetsen verliet een jonge gaste de ruimte. De uitgespuugde spoeling en witte tandpasta klodders lagen nog in de wastafel. Die wastafels zien er altijd schoon uit. Maar zo worden ze niet altijd achtergelaten. Jammer, want het is toch een kleine moeite. Aan dat soort acties lees ik af hoe zo'n iemand opgevoed is. Jong geleerd is... en het is een kwestie van respect. Je bent hier immers te gast.