dinsdag 13 augustus 2024

Bloemrijk


Toen ik vanmorgen vroeg richting het sanitairgebouw wandelde, kwam ik de overbuurvrouw tegen. Ze kampeert hier met haar zeer fraaie camper. Na de ochtendbegroeting zei ze : "Wat een nacht hè?" Nu ben ik meestal 's morgens al aardig helder, maar dit keer niet. Dus ik dacht : "Wat bedoelt ze? Heb ik iets gemist of zo?" 😂 Maar het ging natuurlijk over de temperatuur. Onderweg wees ik haar op de plaatsen waar vaste gasten een ware bloemenzee voor de voortenten hadden staan. Een fraai en vooral fleurig gezicht, met al die kleuren.
Zelf hebben we twee potjes met nep bloemen. Ik zou ze bijna weer binnen willen zetten uit schaamte. Maar zoals vaker denk ik dan : "Wat kan mij dat nou schelen."
Ik las dat mensen nogal in de wolken zijn vanwege een dak dat met sedum beplant is. Dertig (!) jaar geleden deed ik een opdracht voor een groenbedrijf in Sliedrecht. Dat legde toen ook al sedum op daken. Dus niets bijzonders, wat mij betreft. Toen ik vorig jaar de golfplaten van een afdak voor iemand verving, zag ik die plantjes ook op het dak van haar schuur. De bewoonster heeft altijd gedacht dat het mos was, maar het was dus sedum, kleine vetplantjes.