dinsdag 20 augustus 2024

Caravelair klusjes

Vanmorgen ben ik wat klusjes aan de caravan gaan doen. Ik heb tijdens de vakantie (ik hebben altijd vakantie 😅) weer wat aantekeningen gemaakt. Weer kleinigheden. Ik had aan de buitenkant een doos gemaakt met aansluitingen voor een coaxkabel en een voor 230 volt. Erg handig. Ik moest de ingebouwde doos nog steeds wat afwerken met polyester plamuur. Van fijn gaas en polyester heb ik de doos zelf op maat gemaakt voor beide contacten. Maar nog steeds niet verder afgewerkt. Morgen ga ik het geplamuurde deel schuren en dan is ie klaar.
Tijdens onze afwezigheid zijn de stickers met de tekst Caravelair bezorgd. Die heb ik op de achterkant van de caravan geplakt. Uiteraard na eerst de boel goed opgemeten te hebben, want ik wilde hem in het midden en recht geplakt zien. Ik heb speciaal een bescheiden formaat gekocht. De originele vind ik nogal overdreven groot.
Het alu profiel waaraan het afvalbakje nu hangt, had k met 2 schroeven in de alu deurlijst vastgezet. De schroeven heb ik verwijderd en vervangen door popnagels. Die zijn veel platter dan de koppen van de schroeven. Omdat ze achter de rubberen afwerkrand zitten, vallen ze nu niet meer op. Dus geen bobbels meer in het rubber.
Daarna heb ik de ramen en de raamuitzetters nogmaals opgemeten. De huidige raamuitzetters zijn versleten. Ik moet de lengte weten en de afstand tussen de schroefogen. Da kan ik de juiste types bestellen. Ik vervang ze gelijk maar allemaal, want de overige houden de ramen niet in alle standen geopend.