donderdag 15 augustus 2024

Weer op de fiets

Wat me trouwens opviel gisteren, was dat ik ondanks de drukte op de weg en tijdens de omleiding (we werden bijna geplet!) geen last had van paniekaanvallen. Ik realiseerde me dat pas toen we in Hulst uitstapten. Bijzonder.
Vandaag zijn we weer op de fiets gestapt. Dit keer zijn we richting Gastel gereden. Rond de koffietijd hebben we gepauzeerd. Tijdens de pauze in een bistro, zagen we een dikke vuile rat over de weg lopen. Er stonden daar langs de kant een paar grote afvalcontainers. Toen ik dat beest zag dacht ik : "Waar er één is, zijn er minstens 10."
Er stond vandaag een flinke wind. Niet erg, want de zon scheen volop. Al kreeg ik het op sommige plekken van het traject zelfs koud! Ik reed in een mouwloos shirt. Maar in mijn fietstas had ik een t-shirt liggen. Dat heb ik toen maar over het andere aangetrokken. Later trok ik hem weer uit, omdat mij te warm werd.😁. 
Het is me opgevallen, dat de prestaties van de beide accu's geleidelijk afnemen. Eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht. Het is al sinds de komst van de oplaadbare batterijen zo. Op de een of andere manier raken ze uitgeput van het laden en ontladen. Om die reden is er weinig interesse in gebruikte elektrische vervoersmiddelen. Denk ik. De e-car markt is aan het instorten. De inruilprijzen zijn schrikbarend laag. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die problemen hebben met hun 'accu'. Ze kunnen ze met moeit opladen. Vrije dagen, zelfs vakanties helpen niet. De fut is eruit. Jan Salie heerst.