vrijdag 16 augustus 2024

Help, vlooien!

Toen wij nog huisdieren hadden (honden, katten) besteedde we veel aandacht aan ongedierte als vlooien en teken. Niet alleen correctief, maar ook preventief. We letten ook op berichten van andere eigenaren over de aanwezigheid van vlooien en/of teken. Er waren bijvoorbeeld gebieden, waar je beter ver vandaan moest blijven met de hond. Onze honden en katten werden ook preventief behandeld te voorkoming van het ongedierte. En uiteraard zeer geregeld de vacht en de huid controleren.
Als we met vakantie gingen, werd als laatste het huis flink onder handen genomen. We gebruikten speciale bestrijdingsmiddelen en de stofzuiger. Afgezien van vlooien kunnen er namelijk ook eitjes op de vloer liggen. We vonden en vinden het nog steeds allemaal ook onder de noemer van hygiëne en dus gezondheid vallen.
De honden werden gewassen met speciale shampoo als er een vlooien- en/of tekenplaag heerste. We mogen terugzien op een vlo vrije periode in onze woningen. Ook honden die bij ons in huis gehaald worden om op te passen, krijgen eerst een onderzoekje. We willen ook wat dat betreft weten, waar we aan toe zijn. Een kwestie van gemeende belangstelling voor een gezond dier en mens.