zaterdag 31 augustus 2024

Net als toen

Ach, ik was nog jong. Dus liet ik me soms maar iets wijs maken. Wist ik veel? Toen nog niet. Ooit deed ik een opleiding Communicatieve vaardigheden. Hij had te maken met mijn loopbaanontwikkeling. Ik ben er toen ook ingetuind. Bijna een hele week kregen de cursisten te horen, dat een bepaald persoon een zeer akelig iemand was. Wat denk je? Aan het eind van die week moest ik die persoon een interview afnemen. Je raadt het al, toen ik flink opgeblazen het gesprek aanging bleek ik te maken te hebben met een zeer aimabel iemand! 😅. Toen ik de video van het gesprek zag, voelde ik me wel erg ongemakkelijk. Maar ik was dus niet de enige, dus was er ook begrip.
Toen wij ruim 10 jaar geleden hier kwamen wonen, vonden een paar bewoners het nodig ons te waarschuwen voor andere buurtbewoners. Ik was toen wat meer ervaren en voorzien van enige mensenkennis. Achteraf blijken die andere buurtbewoners de enige normale (wat heet?) mensen hier te zijn. 😆 Hun gedrag herinnerde mij aan het beeld dat ik voorgeschoteld kreeg van de toenmalige Sovjet Unie. Dat was er zwartgallig. Alsof achter het IJzeren Gordijn zich enkel duivels ophielden. Maar na mijn bezoek aan Roemenië werd dat beeld volledig omgedraaid. Ik leerde dat in het beschaafde Westen veel duivels wonen.
Ook nu worden de jongere generaties een vertekend beeld voorgehouden. Gelukkig is er nu het internet, dat ons de andere kant laat zien. Al moet je daarvoor wel interesse hebben, wat meer nadenken en minder gamen. 😂