woensdag 28 augustus 2024

Werk plannen

Vanwege het schitterende weer moest ik mijn klussen dus slim plannen. Ik ben niet van plan in een brandende zon buiten bezig te zijn. Dan ben ik liever binnen aan de slag, waar een airco aanwezig is. 
Met de beesten gaat het ook prima. De dakhazen zijn soms nogal wild. Ze rennen gewoon over mij heen! Alsof ik een meubelstuk ben. Wat dat betreft is de hond Guus heel erg relaxed. Misschien omdat ie zwart is? Of maakt deze bruine opa zich nu schuldig aan racisme? Over het algemeen luister ie vrij goed naar mij. Ook tijdens het wandelen.
Guus is wel een schrokop. Als ie zijn brokken krijgt, valt ie ze ook echt aan. Hij kauwt niet eens. Dus hebben we twee acties ondernomen. Een speciale voerbak om zijn aanvalsdrift te temperen en een groot bot om op te kauwen.
Het bos bevindt zich op nog geen 50 meter afstand van hier. Met het zonnige, warme weer is het daar heerlijk koel. De natuurlijke schaduw is veel fijner dan die van een parasol. Daarom begrijp ik het kappen van zoveel bomen in ons landje niet. Ten zij het kappen bedoeld is om de complottheorieën over de stijgende temperaturen en de CO2 te kunnen onderbouwen.