vrijdag 23 augustus 2024

Geen Chinees meer?

Iemand kwam op het idee om Chinese koks het land uit te zetten. De reden : "Wat Chinese koks doen, kan ook door Hollandse koekenbakkers gedaan worden!" 😂😂😂 Het gevolg was teruglopende kwaliteit van het Aziatisch eten en wegblijvende klanten. Sindsdien zijn veel Chinezen snackbars gestart : kentang goreng!
Men heeft het vaak over de multiculturele samenleving. Die is totaal mislukt wat te wijten is aan de politiek van afgelopen 15 jaar. Het goede culturele dat er nog was, heeft men ook maar de nek omgedraaid. Nu is er dus een schrijnend tekort aan Chinese koks.
Hoe lastig Aziatisch koken is, blijkt wel uit het feit dat ik het niet kon leren van mijn lieve moeder. Dat kwam, omdat zij niet de westerse kookroute volgde van : een 1/2 theelepel dit en 20 ml van dat en 150 gram vlees enz. Nee, het was telkens : een snufje, een kwart handje, een scheutje, ietwat en een tikkie enz. en dan ook nog al die kruiden kennen. Daar snapte ik als leergierig iemand weinig van. Laat staan Hollandse koks.
Misschien kunnen de Chinezen nog stand houden met pizza goreng, hutspot rames, babi patat, ajam kapsalon en een Haags broodje aap. Vooral dat laatste zal een enorm succes worden, want daar zijn de meeste Nederlanders heel erg dol op.