dinsdag 27 augustus 2024

Hè, hè, ik zit!

Het is al weer 17.00 uur! Ik heb bijna de hele dag gestaan en gelopen. Tussendoor een 15 tal minuten gezeten om wat te eten.
Ik begon met het beitsen van de klosjes die ik gisteren onder de dakgoot aangebracht heb. Maar de zon brandde dermate hard op mijn rug, dat ik bijna halverwege besloot te stoppen. Mij te heet. Ik ben maar naar binnen gegaan, waar mij andere klusjes wachtte. Een ervan was plinten aanbrengen tegen het plafond. Dat was al deels gedaan, maar nog niet echt af. Ook hier beschik ik over een grote werkruimte met allerlei gereedschap. Onder andere een zaagmachine! Ik kon dus ook verstekzagen.
Het waren twee soorten plinten : zelfklevende en die ik zelf moest plakken. Dat de zelfklevende van kunststof waren, vergat ik even. Dus in plaats van te zagen, sloeg de zaag het spul aan diggelen. Toen heb ik maar de metaalzaag gepakt. Tijdens het opmeten kwam ik erachter, dat ik zo'n 6 meter tekort had aan de plinten die ik zelf moest plakken. Dus dat werd een ritje naar de bouwmarkt.
Eenmaal terug besloot ik maar gelijk nogmaals gebruik te maken van de auto. Er stond hier een aanhangwagen met afval, dat naar de vuilstort gebracht moest worden. Weer terug, het was heerlijk rustig op het afvalstation, ben ik op ene ladder geklommen. Dit keer aan de schaduwkant van het huis. Ik wilde even een en ander op hoogte controleren.
Aan vochtsporen zag ik namelijk dat er ergens een lek moest zijn in de dakgoot. Dat was ook zo. Ik heb het dichtgesmeerd met speciale reparatiepasta. Staande op die ladder ontdekte ik nog twee scheurtjes. Ook die zijn gedicht. Nadat ik ik al het gereedschap had opgeruimd, ben ik gaan zingen onder de douche.