woensdag 21 augustus 2024

Geen enkel besef

Het kan zijn dat het nepnieuws is. Maar het maakt er de intentie erachter niet minder om. Daarom schrif ik erover. De jongere generatie heeft er totaal geen idee van, wat er door hun (groot)ouders gedaan moest worden om hen een beter leven te kunnen bieden.
Om die reden werd aan de kinderen een filmpje getoond van de noeste arbeid die door hun (voor)ouders verricht werd. De omstandigheden waren ronduit bar en boos, de werktijd lang en het loon schamel. Een inkomen dat net genoeg was om vooral hun kinderen te voeden en te kleden en om zelf net niet dood te gaan.
Als ik om me heen kijk zie ook ik dat de jongere generatie totaal geen benul heeft van wat er door hun ouder(s) gedaan moet worden en in welke omstandigheden om hen te voeden, te kleden, onderwijs te laten volgen en hen een pleziertje te gunnen. Het is allemaal zo gewoon en vooral onbelangrijk. Het is voor kinderen tegenwoordig enkel een kwestie van geregeld je hand ophouden, het geld over de balk smijten en vervolgens weer je hand ophouden. Wat staat daar tegenover? Niets. O nee, ondankbaar en respectloos gedrag. Een steentje bijdragen, ook al is het heel klein, komt niet eens bij hen op. Vraag het hen maar niet, want wordt als kwetsend ervaren met de verontwaardigde reactie : "Waarom??" of "Daar heb ik geen zin in."
Onze kinderen moesten het meeste verdienen. Met kerst, een verjaardag of met Sinterklaas kregen ze iets. Maar eigenlijk ook weer, omdat ze het verdienden.
Over het algemeen weet men niet eens wat iemand die de kost verdient precies doet en wat hij/zij daarbij moet doorstaan. Als ik vrouwen hoor zeuren over 'mannen zijn overbodig', dan weet ik dat zij de ergste nitwits zijn. Ze beseffen zelfs niet eens wie er oorlogen uitvechten, wie hen beschermen, wie de infrastructuur maakt en onderhoud enz. De mouwen opstropen is hen vreemd. Ze willen enkel mooi zijn, hun hand ophouden en shoppen. Ze zouden aan hun lot moeten worden overgelaten (door mannen). Dus zeur niet als een partner van (over)werk weer thuiskomt. Zorg dat hij welkom is in een aangename omgeving. Dat betekent dat ook aanwezige kinderen daarin een rol hebben. Al was het maar hun eigen rommel opruimen. Zo verdienen ook zij wat ze krijgen.