zaterdag 31 augustus 2024

Het pleintje weer opgeruimd

Het was al weer een maand geleden, dat ik op het pleintje bezig ben geweest. Het gevolg was, dat er behoorlijk veel ongewenst groen tussen de voegen van de tegels groeide. Vandaag kreeg ik de geest en ben met een krabber, bezem, bladhark, een paar handschoenen en een lege GFT kliko het pleintje opgegaan.
Dankzij de stoeptegels kan ik systematisch te werk gaan. Ik deed telkens een strook van vier tegels naast elkaar. Ik ga dus niet als een kip zonder kop over dat pleintje rennen. Nee, want ik wil af en toe resultaat zien. In dit geval een van groen ontdane strook.
Tussendoor heb ik even lunchpauze gehouden. De
inwendige mens moet ook verzorgd worden. Daarna heb ik het werk afgemaakt. Rest mij nog de bolacacia's. Er hangen takken omlaag, wat hinderlijk is bij het passeren van de bomen. Met een heggenschaar in mijn omhoog gestrekte armen, loop ik even een rondje om elk van de drie bomen. Daarna is het opruimen geblazen. De klus leverde een bijna volle GFT kliko op.
Omdat de GFT kliko pas over twee weken weer geleegd gaat worden, wacht ik nog met het snoeien van het groen. Vier weken geleden stond het groen in bloei. Toen heb ik het snoeien ook al uitgesteld. Ik hoop maar dat iemand mij dan een zo goed als lege kliko aanbiedt.