donderdag 29 augustus 2024

Een warme nacht

Het was na de warme dag ook een warme nacht geworden. Dat komt ook omdat we de deur van de slaapkamer dichthouden vanwege de twee dakhazen hier. We slapen altijd met geopend raam en zomers staat ook de slaapkamerdeur open. Dus dan circuleert de koelere lucht door het huisje. We hebben ook ventilatoren aan het plafond hangen en een airco. Hier is het dus wat anders.
He tis heerlijk om 's morgensvroeg buiten te zijn met Guus. Ik weet inmiddels dat ie 's morgens zijn grote boodschap doet. Tot die tijd mag ie van ons niet in de tuin. Als we buiten lopen schijnt de zon net op de toppen van de hoogste bomen. Het is dan erg stil. Het 'werkvolk' ligt dan nog op bed en daar houd ik rekening mee. Niet iedereen doet dat. Zoals mensen die met een auto iemand 's morgens vroeg komen ophalen. Ze toeteren dan. Soms meerdere keren, want er zijn ook notoire laatkomers. Ze zouden buiten moeten staan wachten. De buurt hoeft niet te weten dat je naar je werk gaat. Zelf heb ik er een keer een chauffeur van een schoolbusje op aangesproken. Dat deed ik omdat ik wist, dat de buurman voornamelijk nachtdiensten draaide.
Als het 's nachts zo warm is kan ik moeilijk slapen. Maar ook daar is een oplossing voor.
Tijdens een vakantie in Roemenië viel ik tijdens zo'n warme nacht in mijn korte broek en t-shirt in slaap! Omdat ik toen een goede nachtrust had genoten, besloot ik die outfit te dragen als ik naar bed ging. Ze werden mijn alternatieve pyjama. Sindsdien sliep ik ook tijdens de warme weken (rond 30 Celsius) goed.
Ik slaap niet lekker zonder deken of enkel onder een laken. Maar wel in een t-shirt en korte broek. Vreemd?