donderdag 15 augustus 2024

Naar Hulst

Gisteren zijn we een dagje naar Hulst geweest. Ik was voor de reis vooral benieuwd naar de situatie op de route. En dan met name in België. Volgens de routeplanner was de afstand 66 km en de reistijd per auto ruim 1 uur. Er moest namelijk ook nog een stuk binnendoor gereden worden om in het Zeeuws vestingstadje te kunnen geraken.
De reis verliep in eerste instantie voorspoedig. Het bleek vrij rustig op de weg. Maar nadat we de Tol op de R2 gepasseerd hadden, brak de pleuris uit! Wat een bende en wat een ellende! Een wegomleiding. We kwamen tussen een flinke stroom vrachtwagens terecht. Geen ven hen hield zich aan de 50 km / uur. Ze reden 70 - 80 km/uur,
terwijl de dubbele rijbanen erg smal waren. We leken vermalen te worden, ook omdat de wagens flink doordenderden. We konden amper de borden lezen, terwijl de belijning erg warrig was. Hier gebruikt met gele lijnen om de tijdelijke rijbanen aan te geven. Maar daar doen de Belgen niet aan.
Toen we eindelijk uit de mêlee van vrachtwagens heelhuids tevoorschijn waren gekomen, kwamen we toch niet veel later dan gepland aan in Hulst. Daar hebben we eerst een kort bezoekje gebracht aan het centrum. Daarna gingen we de familie opzoeken. Het werd een bijzonder leuk weerzien. erg fijn om elkaar in andere omstandigheden te ontmoeten. Tegen het eind van het bezoek werden we nog even naar een eetcafé gereden waar familieleden de zaak runnen. We hebben opzettelijk met ons vertrek gewacht totdat de spitsuren voorbij waren. De terugreis verliep daarom geheel zonder enig oponthoud.