donderdag 22 augustus 2024

Van het oostfront

Zelensky's noodgreep pakt totaal verkeerd uit. Oekraïne heeft in en rond Koersk al duizenden manschappen verloren. Het gevolg van zijn domme zet kan zijn, dat het niet alleen blijft bij een inlijving van een groter oostelijk deel van Oekraïne. Het Oekraïens volk gaat een zeer slechte winter tegemoet.
Oekraïne verliest een belangrijk militair strategisch steunpunt nu de Russen ook Pokrovsk innemen. Daarbij zijn veel Oekraïense militairen op de vlucht geslagen. Sommigen weigeren verder te vechten en hebben zich overgegeven aan 'hun Russische broeders'. Schoorvoetend wordt de nederlaag in de Donetsk al door Oekraïne toegegeven.
Russische luchtmacht heeft weer veel militaire depots en andere strategische doelen vernietigd. Naarmate het Oekraïens leger binnen de Russische grenzen actief geworden is zet Rusland alsmaar modernere wapens in die tot massavernietiging leiden. Complete legereenheden worden weggevaagd. Dat Oekraïense militairen op hun vlucht bruggen opblazen, wordt in het Westen vertaald naar 'Oekraïense successen'. Volgens de westerse media is Oekraïne aan de winnende hand. De feiten vertellen anders.