donderdag 22 augustus 2024

Een BBQ tafel

Toen ik het bevestigingsmateriaal van ons oude bed zag, dacht ik gelijk aan een klusje. Ik heb nog wat resten van de steigerhouten tuinbank. Met die planken wilde ik een BBQ tafel maken. In eerste instantie dacht ik aan een blad, dat met scharnieren aan de schutting bevestigd zou worden. Maar ik vond het niet zo aantrekkelijk om tegen een neergeklapt tafelblad aan te kijken. Zo vaak gebruiken wij de BBQ ook weer niet. Maar dankzij de bevestigingsdelen van het bed, kan ik de tafel na gebruik 'loshaken' en wegzetten.
Gelukkig had ik nog drie steigerhouten planken van gelijke lengte. Daar heb ik samen met wat houten latten (ook van de tuinbank) een tafelblad
van gemaakt. Aan het blad heb ik twee dragers (met haken) geschroefd. De plaatjes / houders met de ogen heb ik tegen de schutting geschroefd. Op een mooie werkhoogte. Het moest natuurlijk wel allemaal waterpas zijn, wat met al dat hout niet gemakkelijk is.
Als (schuingeplaatste) poot heb ik een balkje gebruikt dat als schoor dient. Bovenaan wordt ie achter een extra plankje gevangen gehouden. Zodra ik weer eens een metalen plaatje tegenkom tijdens de demontage van cv ketels, maak ik dat passend voor onder de BBQ op de tafel. Dat wil ik om het blad te beschermen tegen de hitte van de BBQ.
Als het tafelblad en de poot verwijderd zijn, blijven alleen de beide houders zichtbaar. Ze zijn vallen niet zo op. Over een kromme rug tijdens het BBQ'en hoor je ons niet meer klagen.