dinsdag 20 augustus 2024

Einde vakantie

De vakantie is nog niet voor iedereen voorbij. Hopelijk hebben de vakantiegangers kunnen bijtanken, zoals dat heet. Ook voor hen die thuis gebleven zijn, hoop ik dat. Niet iedereen kan of wil met vakantie. Er zijn er ook die geen geld hebben en toch op vakantie willen gaan. Dus lenen ze geld. Ze halen een extra last op de schouders om een andere proberen kwijt te raken. Maar ach, ieder zijn ding. Wij proberen ons leventje licht en luchtig te houden, zonder problemen. Tijdens mijn loopbaan merkte ik dat er ook mensen zijn die het belangrijk vinden om over hun dure vakantie op te scheppen. Soms zei ik na zo'n verhaal dan gekscherend : "Wij waren ook een dagje in Katwijk aan Zee."
Het is net als met de wintersportvakanties. Ze leggen veel geld neer, maken een behoorlijke reis om daar in de kou een been te breken. 😆Ik blijf in de winter toch maar liever thuis.
Gisteren waren de jongste kleinkinderen bij ons. Op mijn vraag waar zij met vakantie naartoe zouden gaan, zei de oudste "Naar Zuid-Frankrijk" terwijl de jongste zei "Naar Zuid-Afrika." Ik zie ze al op Schiphol staan. Met hun koffertjes elk bij een andere balie. 😅