maandag 12 augustus 2024

Geen grote afnemer

Omdat ik een stuk aluminium profiel nodig heb, besloot ik de plaatselijke bouwmarkt te bezoeken. Die bevindt zich hier aan de rand van het dorp. Het bleek een bedrijf te zijn dat in bouwmaterialen handelt. En dan in de vorm van een groothandel. De vaste klanten zijn aannemers enz.. Ze verkopen ook aan particulieren, maar ook die zitten dan vast aan grotere hoeveelheden. Dus was er geen alu profiel van 1 meter, maar wel van 2 meter 70! Dat was de kleinste lengte. Er lagen ook profielen van 3 meter. Erg lang en veel geld als je maar 55 cm nodig hebt.
Het is namelijk zo, dat het afvalbakje van de onderdeur losgeraakt is. Ik zeg niet dat 'iemand' dat ding per ongeluk tijdens het verlaten van de hut eraf geramd gestoten heeft, want dat klinkt dan zo sneu. 😑 Dat bakje hangt aan een speciale strip die met drie schroeven op het deurtje vastgezet is. Maar dat deurtje bestaat uit twee erg dunne kunststof platen met schuim ertussen. Dus eigenlijk kan je niet zomaar schroeven gebruiken. Wel holle wand pluggen, maar daarvoor is de deur weer te dun. Tenminste, ik heb geen korte pluggen kunnen vinden bij een aantal bouwmarkten. Dus dacht ik een alu profiel (plat) links en recht op het frame van het deurtje vast te zetten en daarop de ophangstrip te schroeven. Een steviger oplossing, dacht ik zo.
Het is geen haastklus, dus wacht ik tot we gewone bouwmarkt tegenkomen. Die verkopen die profielen wel per meter. Al die tijd stond het afvalbakje in de voortent op de grond. Daar hebben mieren het ontdekt. Dus nu hangen we een afvalzakje aan de waslijn. Ach, je moet toch wat.