zaterdag 3 augustus 2024

Een stukje rijden

Sommigen vinden Nederland nogal groot. In de Randstad doet men alsof Flevoland een heel ver land is. Vanuit Dronten of Lelystad vinden sommigen een tripje naar Zeeland ontzettend ver. Maar het valt allemaal erg mee, tenzij je in het algemeen niet verder komt dan je eigen stad of dorp.
Vandaag zijn we richting Bergen op Zoom gereden. Over het algemeen was het niet echt druk op de snelwegen. Lekker rustig rijdend en vooral goed opletten. Dat laatste vind ik erg vermoeiend. Ik moet overal rekening mee houden. Zo werden we ingehaald door een
automobiliste, die ons min of meer afsneed, omdat achter haar een automobilist haast had. Ze moest ook gelijk afremmen om niet op mijn voorganger te botsen. Ze had beter hem ook nog kunnen inhalen in plaats van op zo'n manier ruimte te maken. Maar het kan ook anders. Een vrachtwagencombinatie die wilde invoegen gaf ik daartoe de gelegenheid door te temporiseren. Toen hij ingevoegd voor me reed gaf hij met zijn verlichting een bedankje aan. Toen we hem later inhaalden stak ie nog even zijn duim op. Zo kan het gelukkig dus nog ook.
Ik mag wel zeggen, dat het weer ideaal is. De lucht is wat bewolkt, er staat een windje en de temperatuur is zeer draaglijk. Na ruim 2 uur rijden, inclusief pauzes, kwamen we zonder oponthoud en kleerscheuren op de plaats van bestemming aan. Het eerste dat ons opviel was : veel honden hier!