donderdag 4 juli 2024

Stau, Umleitung und Tankstelle

Vanmiddag zijn we weer Duitsland ingereden. Hoewel de zon volop scheen speelden de voorgenomen afstand en de sterke wind een rol in de keus om met de auto te gaan. Ik bedoel, het moet wel leuk blijven en vooral geen martelgang worden als we later terug moesten naar de camping. Zonder enig oponthoud reden we dit keer naar Nordhorn. Een voor ons eer bekende plaats vanwege onze vele trips door Duitsland. We konden vlakbij het centrum de eerste 2 uur gratis parkeren.
Als eerste herinner ik me van Nordhorn de oplichter in de kar met gegrilde kip. Dezelfde kar zag ik een paar jaar later terug in Lelystad-Haven! Hij bleek gekocht te zijn door eens tel uit Limburg, waarvan de vrouw een eigen kraam was begonnen. Ze bevestigde mijn herinnering. In Nordhorn wilde ik bij die kraam een gegrilde kip kopen. Een halve kostte €3,50. Maar een hele kostte slechts €6,=. Dus koos ik voor een hele. Toen de verkoper het gegrilde beestje wilde inpakken, vroeg hij mij of hij hem alvast moest snijden. Ik zei zonder nadenken : "Da's goed" Toen rekende de oplichter toch 2 halve haantjes! šŸ˜…Blijkbaar heb ik hem toen nog even van een faillissement gered. Maar niet voor lang.
We hebben in het centrum van Nordhorn wat rondgewandeld. Het was er gelukkig niet al te druk. In een supermarkt gingen we op zoek naar de echte ThĆ¼ringer Bratwurst. Niet eerder zag ik in een aantal schappen zoveel soorten worst liggen! Ook veel Turkse en Poolse specialisteiten. Maar wij gingen voor de enige echte Bratwurst.
Op de terugweg kwamen we net buiten Nordhorn in een file terecht. Niet veel later zagen we een traumaheli landen. Het duurde en duurde maar. Toen we vlakbij de plek des onheils waren aangekomen, moesten we omkeren! Dat hadden die Polizei niet echt goed geregeld. Een kruising eerder was namelijk de afslag van de omleiding. Daar had een agente of verkeersregelaar moeten staan. Gevolg was dat een hele lange rij auto's aan het keren was. Polizei is misschien daarom in Duitsland vrouwelijk. šŸ˜
De omweg heeft er wel toe geleid, dat we goedkoop konden tanken. Het scheelde bijna €0,15 per liter. Leve de EU! Net over de grens in eigen land was de prijs 'normaal' ; zeg maar €2,= / liter.