zondag 7 juli 2024

Ritsen

Wat is er nou zou moeilijk aan ritsen? Ik kwam op een oprit aanrijden met de caravan aan de haak. Ik zag in mijn spiegels een zwarte auto op de rijbaan aankomen. Je mag daar 100 km / uur, dus moest ik flink snelheid maken om het invoegen gemakkelijker en minder storend te maken. Terwijl ik snelheid maakte en mijn richtingaanwijzer bediende, zag ik dat de zwarte auto schuin naast de caravan reed. Ik verwachtte dat ie mij zou passeren, maar hij kwam niet! Hij bleef schuin achter naast me hangen. Pas toen ik besloot de rijweg op te rijden, schoot de auto mij plotseling voorbij. Het vervelende van de oprit was, dat die niet overging in een vluchtstrook. Dus moest ik of keihard in de remmen of gewoon de rijbaan oprijden. Ik deed het laatste, maar relatief traag, zodat de auto er toch nog langs kon. Daarna verdween ie met hoge snelheid uit het zicht.
In dergelijke situaties ga ik er vanuit, dat ik voorrang moet verlenen. De automobilist twijfelde, met alle gedoe als gevolg.
Op de A28 zagen we een busje van een hoveniersbedrijf met een tandemasser aan de trekhaak. Het reed niet alleen veel te snel, maar zat zo goed als op de bumper van zijn voorligger. Op die rijbaan reed een rij auto's, dus begrijp ik die actie niet. Hem ruimte geven om te passeren, zou hen 1 auto schelen.
Verderop, op de afslag van de A28 naar de N50 zag ik hoe een auto met caravan pardoes de N50 opreed. Hij klapte bijna tegen een personenauto met Pools kenteken, die op dat moment al naast hem reed. De bestuurder van de auto met caravan gaf van schrik een ruk aan het stuur naar rechts. Het ging maar net goed. Voor het overige verliep de terugreis voor ons voorspoedig.