woensdag 10 juli 2024

50 jaar NAVO

Ooit opgericht als verdedigingsorganisatie ten tijde van de Sovjet Unie. Vanwege de dreiging vanuit Oost Europa. Toen ik een kijkje nam achter het toenmalig IJzeren Gordijn, trof ik daar onder de mensen een soortgelijke angst aan : dreiging vanuit West Europa.
Na de val van de Muur en het einde van de SU weigerde het Westen samen te werken met Rusland en/of de GOS. De NAVO begon te veranderen van een verdedigingsorganisatie in een Amerikaanse aanvalsmachine. Een organisatie die de agressieve Amerikaanse geopolitiek moet uitvoeren. Met gevolg dat er  miljoenen slachtoffers gevallen zijn. De NAVO heeft sindsdien een met bloed doordrenkt blazoen. Moet dat gevierd worden? Voelt Mark Rutte zich erg aangetrokken door dat bloederig blazoen? Heeft hij zich de mentaliteit van Netanyahu eigen gemaakt?
Dat het weer de politiek is die op oorlog uit is, blijkt wel uit de machtsverhoudingen op militair gebied. Het nietige NAVO wil zich tegen China en Rusland keren. Gezond militair verstand zegt : "Niet doen!" Maar de oorlogszuchtige dames en heren in hun kantooroutfit achter hun bureaus vinden van wel. De NAVO staat wat mij betreft al langere tijd voor Noord Amerikaanse Vernietigings-Organisatie.