De artsen en specialisten en zelfs een GGD medewerker, die reclame maken voor een boosterprik, vertrouw ik dus niet. Gelukkig staan hun namen vermeld. Die mensen laten zich gemakkelijk omkopen. Misschien zijn het familieleden en/of kennissen, collega's van Kuipers, De Jonge of Rutte. Of zaten ze in geldnood.
De betrouwbaarheid van een arts is door de jaren heen ook tanende. De notoire spermaspuiters zijn daar niet alleen een voorbeeld van. Als artsen fouten maken, geven ze niet-thuis. Dat hebben we aan den lijve ondervonden. Dossiers verdwijnen spontaan en slachtoffers laat men in de kou staan. Hoezo eed van Hippocrates?
Wij hebben ook arrogante artsen meegemaakt die gewoonweg logen. Een zogenaamd vertrouwenspersoon die liegt. Nou, klaar ben je. Nu ik dit zo schrijf, begrijp ik dat er artsen zijn die hun oren graag naar de politiek laten hangen in plaats van naar de wetenschap. Ze moeten zich de oren van het hoofd schamen om reclame te maken. Weten ze dan niet dat farmaceutische bedrijven beboet zijn vanwege de marketing van hun producten? Daar gaat het ministerie van VWS dus ook de fout mee in.
De Zorgkrant meldt daarover : "Farmaceutische bedrijven zetten bij de introductie van nieuwe geneesmiddelen op de markt diverse marketing- en salesactiviteiten in. Deze activiteiten kunnen leiden tot ongewenste beïnvloeding van beroepsbeoefenaren zoals bijvoorbeeld artsen of anderen die medicijnen mogen voorschrijven. Een geneesmiddel moet altijd op de juiste (medische -dus geen politieke-) overwegingen worden voorgeschreven. Een patiënt moet erop kunnen vertrouwen dat hij een goed geneesmiddel krijgt waar hij beter van wordt, en niet waar de arts voordeel bij heeft." Of waar een patiënt ernstig ziek van kan worden, voeg ik maar even toe.
Nu roept het RIVM, dat een boosterprik de kans op een slappe verkoudheid (=omikron) voor 50% vermindert. Het wachten is nog steeds op de zegels die men bij een prik kan sparen. Voor een vakantie of een bezoekje aan een theater.