maandag 3 augustus 2015

Water en elektriciteit

Geen lekkere combinatie, die Sonja bij toeval zag toen ze omhoog keek. Nee, niet om de Heer aan te roepen; ik gedroeg me dit keer keurig. Ze stond voor de deur van de schuur, keek naar boven en zag nattigheid. Het was water dat in de lamp boven die deur zat. Het is op zich een handige lamp. Hij heeft led verlichting op batterijen en een bewegingsmelder. Het beruchte lampje dat Blokker verkocht / verkoopt, zonder dat ze het daar wisten.
Een erg handig ding als je in het donker de deur van of op slot moet draaien. Dan floept het licht aan, dat recht naar beneden schijnt. Misschien ook handig voor inbrekers en ander gespuis, maar dan zette ze zichzelf ook in de spotlight. Het geheel wordt minder als in de lens regenwater staat. Ik heb de lamp eerst verticaal gedraaid, zodat het vocht eruit kon lopen. Na het ramen zemen heb ik hem van de muur afgehaald en geopend. De batterijen waren zeik kletsnat en de binnenkant was roestbruin geworden. In de behuizing bevond zich nog water. Bruin water. Ik heb de boel zo goed en kwaad als het ging drooggemaakt en in de zon gezet. De wateroverlast is ontstaan, omdat het klepje dat toegang geeft tot de batterijen niet waterdicht is. Er zit geen rubberen afsluitring eh.. -vierkant in de lijst.
De oplossing lijkt mij eenvoudig : een stukje huishoudfolie over zijde waar het klepje zich bevindt spannen. Dan kan het regenwater er wat ons betreft met bakken tegelijk bovenop kletteren. Geen kit, want dat klepje moet er ook weer af kunnen. De buurvrouw heeft ook zo'n lamp, dus..... weer een klusje te doen.