dinsdag 11 augustus 2015

Voor eigen rekening

Meneer Oliedom
De premies voor de ziektekostenverzekeringen lopen flink uit de hand. Wat mij betreft is dat toe te schrijven aan gesjoemel, gegraai en gemakzucht. Dat laatste gezien zowel vanuit de overheid als de verzekeringsmaatschappijen. En niet te vergeten de verzekerden zelf.
Met dat laatste werd ik weer geconfronteerd toen wij zondagmiddag j.l. over de A28 reden. We werden ingehaald door een jongeman op een motorfiets. Hij was slecht(s) gekleed in een t shirt en korte broek en een paar sportschoentjes! Meneer had wel een helm op zijn hoofd. Nou, dat scheelt!
Vaak reageren mensen die zichzelf niet goed beschermen laconiek met : "Ik val niet" en/of "Ik let goed op." Maar ja, zo'n motor kan zelf ook een moordenaar zijn. Wat dacht je van mechanische pech? Een klapband, een kettingbreuk of een blok dat vast slaat. Of een andere weggebruiker die niet oplet? Zo was er een Gold Wing rijder die in soortgelijke kleding met zomers geklede passagier achter op de King & Queen buddy nota bene overdag van achteren werd aangereden. De automobilist had de Japanse tupperware-bak over het hoofd gezien. Ik zag later wat foto's voorbijkomen van hun benen en armen. Brrr!
Eigenlijk zouden die mensen flink gekort moeten worden op hun zorgkostenvergoeding. Wie zo met zijn eigen veiligheid c.q. gezondheid omgaat, moet maar zelf voor de ziekte- en verzuimkosten opdraaien.