zondag 16 augustus 2015

Een Straat BBQ

Gisteren was het weer zover : een straat BBQ! Een van de bewoners van de straat achter ons nam het initiatief voor een bbq voor een deel van de bewoners van die straat. De straat zelf is vrij lang en om die reden ondoenlijk de hele straat te betrekken bij iets dergelijks.
's Morgens waren Sonja en ik op de fiets weer naar Kampen gepeddeld. Twee keer 16 km gefietst om even een bril op te halen. Ook dit keer weer tegenliggers op het fietspad. Zowel op de heen- als op de terugweg. Aan beide kanten van de weg bevinden zich fietspaden. Er zijn twee groepen fietsers die zich steevast niet aan de regels houden : asielzoekers (een beetje logisch) en de beruchte quasi Jopie Zoetemelkers, de trappende verkeershufters. De asielzoekers rijden vaak met twee of drie man naast elkaar. Ze gedragen zich alsof ze niet voor je opzij zullen gaan. Maar ja, dan hebben ze aan ons verkeerden. De trappende verkeershufters weigeren steevast wat vaart te minderen als ze passeren. Ik moet er niet aandenken als er iets onverwachts zou gebeuren. Ook als ze van achteren naderen, zijn er weinigen die tijdig een waarschuwing geven. Een enkeling doet dat wel en roept tijdens het inhalen dan vaak : "Bedankt!" Uitzonderingen bevestigen de regel. Het fenomeen is zo erg, dat Sonja overweegt een spiegel op het stuur te monteren.
's Avonds dus de bbq. Het weer werkte niet helemaal mee, maar gelukkig waren twee grote partytenten opgezet. Tussen 6 en 7 's avonds werden de bbq's ontstoken. Inmiddels was bijna iedereen, ruim 20 bewoners, aanwezig en werd begonnen met koffie en een stuk taart. De taart was door een van de aanwezigen zelf gebakken. Het werd een ouderwets gezellige avond. Wat druppels regen en de wind kregen dankzij de beide partytenten geen schijn van kans. In het centrum van het dorp werden de Meerpaaldagen afgesloten, maar wij hadden zo ons eigen feestje.
Aan het eind van de avond werd met vereende krachten de boel razendsnel opgeruimd. Wij danken Jan voor en complimenteren hem met deze gezellige avond!