woensdag 5 augustus 2015

Ajax toch!

Vorige week zag ik alleen de 2e helft van de wedstrijd van Ajax tegen Rapid Wien. Wat een bedenkelijk niveau, legden de mannen van Frank de Boer op de grasmat! Vaak was de organisatie zoek, zoals gewoonlijk zwakke baltechniek, veel ballen achteruit en weinig spelinzicht.
Tot mijn (aangename) verrassing hoorde ik gisteravond de andere helft van de tweeling soortgelijke kritiek spuien over de Ajax voetballers. Daarbij werden de spelmomenten getoond, waarop o.a. te zien is hoe Ajax spelers elkaar inde weg lopen en Rapid spelers veel vrijheid kregen. En dus kwam Rapid ondanks een man minder op gelijke hoogte : 2-2.
Gisteravond was het nog minder met Ajax. Wat een fouten en wat een uitstraling. De Oostenrijkers kwamen duidelijk om te winnen, gezien het tempo en de inzet. Ajax daarentegen geloofde het allemaal wel. In plaats van snel de bal afspelen, schijnt iedereen eerst een paar stappen met de bal te moeten lopen, met gevolg dat mogelijkheden teniet werden gedaan. Ook bij het uitverdedigen is balcontact belangrijker dan met een weg is weg instelling de bal eruit knallen. En na elke actie even naar het grote scherm boven kijken om jezelf te zien, is belangrijker dan te kijken waar je medespelers staan.  Zoals gebruikelijk speelde Ajax ondanks de achterstand alsof het met 3-0 voor stond. Nee, Ajax hoort duidelijk niet op Europees niveau thuis. Daarvoor speelt het elftal nog te amateuristisch. Nieuwe jonge spelers worden daarin meegesleept. Dat was gisteren ook weer terug te zien. Opvallend genoeg wordt na het verlies gejammerd over het missen van de Champions League. Gek, want op dat niveau hoort Ajax helemaal niet thuis. Ajax na gisteren : Amsterdamse Jeugd Amateurs Xit