maandag 3 augustus 2015

Maandag, wasdag

Het zal wel niet meer zo zijn, maar ik ben nog van de oude stempel. Dus maandag is voor mij nog steeds wasdag. Vandaag betekent het : ramen zemen. Bij de senioren, die daartoe niet in staat zijn en /of geen hulp hebben. De ingehuurde hulp mag de buitenboel namelijk niet doen. In plaats van geraniums, belemmeren vieze, ondoorzichtige ramen het dagelijks uitzicht hetgeen te wijten is aan onze regering en de alsmaar losser wordende familiebanden.
Ik ben eerst aan de overkant aan de slag gegaan, omdat daar de zon nog niet op de ramen stond. Oma's ramen zagen er nog schoon uit. Die zijn waarschijnlijk tijdens de vakantie gedaan. Na 10.00 uur staan de ramen aan onze kant in de schaduw. Maar dat is dan na de koffiepauze.
De bedoeling is om na deze klus de auto van binnen schoon te maken. Dat is na de vakantie nog niet gebeurd, omdat ie telkens weer de weg op is. Da's niet zo'n lastige klus ; een kind kan de was doen. Daarna doe ik weinig tot niets meer, want ze beweren dat het vandaag ondraaglijk warm gaat worden. Als dat zo is, dan kunnen we nog altijd onder een parasol aan het water gaan zitten.