woensdag 26 augustus 2015

Gratis, maar niet voor niets


Een nieuwe bestemming
Kijk, het geld groeit ons niet op de rug. Dat geldt ook voor andere pleinbewoners. Gelukkig zijn er veel mensen die gratis spullen weggeven. Er zijn speciale websites waar lokaal vraag en aanbod bijeen wordt gebracht. Zoals de Weggeefhoek.
In het grijze hoofd probeer ik een lijstje bij te houden en te onthouden van zaken die hier in de buurt bruikbaar zijn. Zodra zich de gelegenheid voordoet, grijp ik mijn kans. Op die manier hebben we ook de schuttingdelen gescoord. Senioren hier hadden behoefte aan een nieuwe cq andere schutting, omdat de toenmalige op instorten stonden. Toen wij van zoon en schoondochter hoorden dat ze hun schutting gingen vernieuwen, sloegen we direct toe.
gratis maar niet voor niets
Vanmiddag zat ik achter een kop thee met iemand te praten over de buurt. Toen de vraag naar voren kwam wat we afgelopen week gedaan hebben, vertelde ik o.a. over de geplaatste schuttingdelen. Ik sloot mijn verhaaltje af met de opmerking : "Nu nog ergens gratis beits of verf scoren, want ze hebben wel een likje verf nodig." Mijn mede theegenieter stond abrupt op en kwam even later met een emmertje verf terug. "Kijk, heb ik hier al een tijdje in de schuur staan. Mag je zo meenemen", klonk het vrolijk. Heel even kwam het in me op om mijn lijstje met andere benodigdheden op te lepelen. Maar ik hield me in. Dat zou wat hebberig overkomen dacht ik zo.