maandag 24 augustus 2015

Lelystad verpaupert

Zaterdag waren we weer eens in Lelystad, de stad waar we zo'n 17 jaar hebben gewoond. Wat mij direct opviel was de hoeveelheid zwerfvuil. Ik schrok ervan. Wat een bende! Het kan zijn dat het net zo erg was als twee jaar geleden, hoor. Ik bedoel, we wonen al een tijdje in een zeer schone omgeving en dan valt zoveel zwerfvuil misschien extra op.
Samen met het onderhoud aan de wegen met de nodige wegomleggingen (wat een borden!) is het aanzienlijk minder aantrekkelijk om die stad te gaan bezoeken. Ik was op de fiets het centrum ingereden. Daar is het er voor de fietser ook al niet leuker op geworden. Ik moet mijn fiets volgens de borden in een rek zetten. Doe ik dat niet, dan wordt de fiets afgevoerd door de gemeente. Mocht je de fiets missen, dan moet je de gemeente bellen, zo staat op een bord vermeld. In en rond het stadscentrum word je als fietser met flink wat grote waarschuwingsborden geconfronteerd. Niet bepaald een plezierig welkom voor een milieuvriendelijke bezoeker van de stad. Ik word bijna gedwongen met de auto te komen. Maar ja, dan krijg je de parkeertarieven voor je kiezen.
Dus ging ik op zoek naar een vrij plekje in een fietsenrek, want ik had een geleende fiets. Maar blijkbaar had ik ook een fietsenrekje moeten meenemen, want er waren meer fietsen dan rekken. Maar dat had ik kunnen weten, want de betreffende ambtenaren van de stad kunnen nog steeds niet zo goed tellen. Maar het kan ook opzet zijn, om de gemeentekas te spekken. Kortom, een teleurstellend bezoekje. Het is er niet beter op geworden.