in afwachting van de Bami |
Kerrie groenten met tahoe |
Ajam ketjap met aardappeltjes |
Al snel had ik het menu in mijn hoofd zitten : bami met ajam ketjap (kip in ketjap-saus) en kerrie-groenten. Ik vond alleen nergens kroepoek en ook geen taugé. Hoera, ik mag weer naar de supermarkt!
Het is inmiddels half zes in de middag, het ruikt heerlijk in huis en ik hoef nu alleen nog maar de mie te koken en door het nog warme boemboe mengsel (boemboe voor bami goreng. knoflook, uitgebakken spekjes, gesneden ui, kipfilet in blokjes, gesneden spitskool en de taugé) te 'tjampoeren' en op te bakken.
De kerrie-groenten bevatten ook spitskool, taugé, de in blokjes gesneden courgette, de rode paprika (in reepjes) en de in blokjes gesneden tahoe. Ik heb er nog een fijn gewreven rawit (klein, doch zeer heet pepertje) en een stuk 'creamed coconut' aan toegevoegd om de kerrie geheel op smaak en pittig te maken. Toen was het theetijd.
Na de onderbreking heb ik de ajam ketjap recht toe recht aan gemaakt en daar de gebakken aardappeltjes aan toegevoegd. Ik heb er geen witte rijst bij. Wellicht morgen wel als er nog wat over is van de kerrie-groenten en ajam ketjap. Maar straks eerst lekker eten met wat kroepoek en zoetzuur van komkommer! Sambal baai? Misschien.