vrijdag 21 augustus 2015

Moderne kruistochten

onze politici
In de periode tussen 1000 en 1200 ondernamen westerse christenen militaire acties in Palestina. Na de Vikingen, Moren en Hunnen was het hun beurt om op pad te gaan en ten strijde te trekken. Men wilde de islamitische overheersers verjagen om zodoende de heilige plaatsen in het Heilige Land te bevrijden en zichzelf toe te eigenen.
Ruim 800 jaar later is men nog steeds met kruistochten bezig in de islamitische wereld. Nu niet zozeer uit naam van het christendom, maar uit die van de democratie. Alsof iedereen of elk land geholpen is met een democratie. Landen waar leiders zich door de Koran laten leiden zeker niet.
We zijn niet eens in staat onze eigen democratie te beschermen. Dan botst men met overgevoeligheden, gebrek aan lef en (helaas) de waarheid. Dat alles heeft volgens mij maar met één ding te maken : angst. We zijn laffe angsthazen geworden, hetgeen vooral te wijten is aan de linkse politieke partijen met de PvdA voorop.
Hoog, vanuit de lucht ver van onze landsgrenzen durft men wel tot de aanval over te gaan, maar thuis in eigen land heeft men het lef niet om have en goed te beschermen tegen deze drammerige, starre gelovigen. In tegendeel : we laten ons door hen leiden.
Ik herinner me nog dat wij in de jaren 70 afzagen van een detachering naar het Verre Oosten om daar bij een bank een opdracht te gaan doen. Waarom? Omdat Sonja en de andere vrouwen de hele dag in een enclave opgesloten zou zitten met een zwembad en tennisveld. Zodra ze dat resort wilde verlaten, moest ze haar hele lijf bedekken met zwarte outfit en zich onderdanig gedragen. Nee, er werd geen rekening gehouden met haar omdat ze uit een democratisch land met christelijke achtergrond kwam. Ze moest zich gewoon 's lands wijs, 's lands eer gedragen. Wat zie ik hier gebeuren? Nou vul zelf maar in. Vreemdelingen schrijven ons steeds meer voor hoe wij moeten leven. De democratie wordt door onszelf ondermijnd, uitgehold. Wordt het niet eens tijd om daartegen kruistochten te houden?