woensdag 23 januari 2013

Toosten met cafeïne

Oost Duitse thee...
Het kon niet uitblijven : we hebben een kijkje achter de schermen kunnen nemen van het Nederlands wielrennen. Danny Nelissen is zo vrij geweest om over zijn loopbaan als gedrogeerde renner te spreken. En zie, wat menigeen al wist, er werd veelvuldig gedrogeerd.
Niet alleen in de wielersport, in de meeste sporten wordt doping gebruikt. Zelfs bij denksporten. Ik verbaas me vaak over de fysieke bouw van menige sporter. De anabole spat er vanaf. Kijk maar eens naar de schaatsers en dan vooral naar de bovenbenen. Waar men vroeger de Oost Europeanen van beschuldigde, gebeurt hier evengoed. Ook hier wist men de controles te ontduiken.
In het prestatiegerichte Amerika is het al decennia de gewoonte om vooral met doping te sporten. Het begint daar al op zeer jonge leeftijd op scholen.Wat de wielrenners betreft : laten we de nieuwe generatie niet de dupe worden van oud zeer.
Zelf ben ook ik meerder keren beschuldigd van het gebruik van doping. Men vond het erg verdacht dat ik mijn projecten telkens weer binnen tijd en budget naar de finish wist te leiden en dat mijn medewerkers zo opgewekt waren. Die verdenking werd extra zwaar aangedikt vanwege mijn kleurtje. Ik gaf geregeld toe dat ik doping gebruikte. Elke ochtend keek mezelf recht in de ogen en toostte samen met mijn medewerkers met een mok vol cafeïne op elkaars welzijn. Maar zij hebben mij nooit geloofd.