donderdag 3 januari 2013

Beste Leen Verbeek,


Allereerst : een mooi 2013. Jammer dat jij, als onze Commissaris der Koningin, zo nadrukkelijk naar de PVV wijst als oorzaak van de dodelijke schoppartij op het voetbalveld in Almere. Jij zou toch eens wat meer moeten gaan kijken op de amateurvelden van het voetbal. Dan kan jij met eigen ogen zien, dat met name het onsportieve gedrag van arbitrage en toeschouwers menig voetbalfeestje verpest. Met dat gedrag jutten deze onsportievelingen de spelers op, die wat leeftijd betreft vaak in hun lastige jaren zitten.
En al zou het zo zijn dat een politieke partij de schuld zou moeten krijgen, dan is het jouw eigen PvdA. Die partij heeft ooit de deuren wagenwijd opengezet, zonder enige eisen aan de nieuwkomers te stellen en/of hen te begeleiden en te veel een pamper-politiek gevoerd en daarmee de maatschappelijke verloedering ingeluid. Met o.a. als gevolg het ontstaan van de PVV.
Dus Leen : ga eens langs de lijn staan en let goed op de volwassenen. En : niet schrikken van hun gedrag!
Ik kan je helaas geen 'Veel plezier' toewensen, maar wel meer realisme. En verdiep je eens in de politieke historie van je eigen partij.

Groeten van een voormalig jeugdvriendje, dat blij is dat zijn zoon van het amateurvoetbal af is.