zondag 13 januari 2013

Morgenstond


Vanmorgen heb ik zowaar wat uitgeslapen. Om die reden was ik pas tegen half negen buiten met Fenna. De laatste tijd stap ik 's morgens op de fiets en laat Fenna alvast lekker rennen. Het is geen lange fietstocht. Ik rij langs de Lage Dwarsvaart richting de Hollandse Hout, tot waar het bos begint. Als we daar aangekomen zijn, rij ik weer terug. Fenna heeft afgezien van poepen en plassen geen minuut rustig gelopen. Ze rent van hot naar her. Tenzij we onderweg andere honden tegenkomen, zoals vanmorgen toen we op drie grote honden stuitten.
Fenna gaf zich volledig over en begon daarna te spelen. Het is weliswaar een kwestie van timing, maar als ik haar roep om verder te gaan, komt ze direct.
Vanmorgen zag ik een eindje verderop bij de hoge fietsbrug een fotogeniek plaatje. Twee zwanen in de vaart met als achtergrond de brug en de opkomende zon. Dus even van de fiets af om dat vast te leggen. Toen ik op mijn hurken (waar zitten die eigenlijk?) langs de oever zat, kwam een zwaan al blazend en sissend snel op me af. Ik fotografeerde de metgezel terwijl ik in stilte hoopte, dat Fenna niet spontaan tegen mij op zou springen. Het ijskoude water wilde ik graag laten voor wat het is. Het was heerlijk stil en de lucht strak blauw. Koud was het ook. Het had wat gevroren.  Zo lekker vroeg met zulk weer naar buiten deed me denken : Morgenstond heeft inderdaad goud in de mond. Of wel : wie vroeg opstaat kan veel profijt hebben.