woensdag 7 augustus 2024

Peesrailkapjes

Vanmorgen heb ik een campingklusje gedaan. Een klusje dat ik apart gehouden heb, om me tijdens de vakanties niet te vervelen.
Dit keer heb ik de afdekkapjes van de peesrails verwijderd. Man, man, man, wat een bagger zat erachter! Het was een mix van zand en modder. De kapjes heb ik onder de kraan afgespoeld. De uiteinden van de rails heb ik met een borsteltje en een doek schoongemaakt. Omdat de kunststof kapjes na al die jaren wat vervormd zijn, is het erg lastig de pees door de rail te krijgen. Het oog van het kapje valt niet meer precies voor dat van de rail. Iets wat bij alle kapjes
voorkomt. Dus heb ik ze een kopje kleiner gemaakt. Nieuwe kopen is wat mij betreft helemaal niet nodig. We kunnen nu de zonwering probleemloos in de rails schuiven en weer verwijderen. En daar gaat het om.
Tijdens dat klusje kwam er een spin van achter een kapje tevoorschijn. Een zwartrijder dus (mag dat woord nog?).
Zoiets overkwam me ook, toen ik een scheerlijn door een oog op de caravan wilde halen. Toen ik het wat gerafelde uiteinde in het oog duwde, werden draadjes ervan teruggeduwd! Dus ik gaf het uiteinde een flinke duw terug, met gevolg dat er een spin uitkwam.