donderdag 8 augustus 2024

Een rondje van 30

Vanmorgen hebben wij ons wat koest gehouden. 's Middags, na de lunch, zijn we weer op de fiets gestapt. Dit keer om een rondje te rijden van zo'n 30 km. We koersten naar het zuiden, via de knooppuntenroute richting Huijbergen. Een kippeneindje hoor. Net zoals het volgende doel Hoogerheide. Het is overigens zalig fietsen over de schaduwrijke fietspaden en door dito bossen. Er stond een aardig windje, maar die bracht juist de nodige koelte. Op de ANWB borden zag ik dat we niet ver van Ossendrecht af waren. Nostalgie! Daar was ik ooit voor de Herhalingsoefening. Dit keer ging ik niet nogmaals op Herhaling. We bleven op koers. In Hoogerheide was het tijd voor een kopje thee. We hebben daar maar gelijk de nodige boodschappen gedaan in een supermarkt.
Omdat het zadel van Sonja's werkezel Stella niet goed veerde, zijn we naar de plaatselijke fietsenwinkel gegaan. Na wat probeersels en een proefrit van Sonja en een monteur (elk apart!), ging er een nieuwe zadelpen in. De terugweg ging o.a. langs vliegbasis Woensdrecht. Omdat we na 17.00 uur weer terug
waren, hadden we beiden het idee opgevat om het ons gemakkelijk te maken. We hadden het over frieten (we zijn beneden de grote rivieren, dus geen 'patat') kopen en in de caravan wat sla te gaan maken. Maar toen we in de lokale snackbar stonden, viel de sla af. En wij dus niet. De snackbar wordt gerund door Chinezen. Dat zien we vaker. De dip in het restaurant gebeuren heeft tot deze omslag geleid. Daarna was het nog een 500 meter rijden voordat we weer op de camping waren. We hebben iets meer dan 30 km gereden. Deze omgeving is een zeer aantrekkelijke voor hen die van fietsen houden.
In de caravan zijn we bij het avonddiner aangeschoven. Eerlijk gezegd viel de friet ons tegen. Dat doen we thuis vele malen beter. Al heet het dan patat. De friet kwam wat droog en rimpelig over. Alsof een reeds gefrituurde portie weer in de frituur gegooid is. Als cijfer kwam daarom een 4 tevoorschijn. De kroket kreeg een 7 en de nasischijf een 8 (was iets te pittig volgens de keurmeesteres).