vrijdag 2 augustus 2024

Druk dagje

Gisteren was een druk dagje. 's Morgens eerst naar het ziekenhuis (niets ernstigs), dan wat afval wegbrengen en naar de caravan. Daar haalden we de bagagebakken tevoorschijn om mee naar huis te nemen. Onderweg kochten nog twee tuinstoelen. Ze waren in de aanbieding. De oude aluminium exemplaren vertonen tekenen van slijtage op de zittingen. Vandaag of morgen zakken we er doorheen.
Ik heb nog een poging ondernomen ze te repareren. Maar ik ben bang dat het desondanks niet zal helpen.
's Middags zijn we op de fiets naar Kampen gereden. We kozen voor de route parallel aan die van de spoorlijn Dronten - Kampen. Ter hoogte van de Roggebotsluis was het wel een hele toer om uiteindelijk weer rechtdoor te kunnen fietsen. Volgens mij reden we 2 kilometer om.
In Kampen werd het Kamper Ui(t)dag gevierd. De bekende koe hing weer aan de kerktoren. Het was er gezellig druk met allerlei kraampjes en muziek. Er was niet alleen een doedelzak te horen, maar ook Middeleeuwse popmuziek 😂 Ja, ik noem dat maar zo, maar het klonk wel erg mooi. Het was dat typische geluid wat je ook vaak in films die zich in die periode afspelen hoort. De terrassen waren afgeladen en het weer werkte ook mee; geen zon en een lekker windje. Vanwege de drukte liepen we ook een stukje langs de IJssel. Daar heerste een zee van rust, dus daar konden we even bijkomen.
Op de terugweg merkte ik dat de accu van mijn fiets wat minder begint te presteren. Na zo'n 40 km begon ie al te knipperen met z'n rode oogjes. Er was voldoende energie om weer thuis te geraken.