zondag 23 oktober 2022

Weer Jumbo

Kan je een paard rijzweepje kopen als je geeneens een paard hebt? Bijvoorbeeld voor een schriftelijke cursus paardrijden.
Gistermiddag gebeurde het weer. Jumbo wilde een zakje gevulde koeken tegen de gewone prijs afrekenen, terwijl het volgens een groot affiche in de aanbieding is. Het is dan weer opvallend hoe het personeel reageert. Alsof de klant een of andere dommerik is, die maar wat roept. Er wordt zonder echt even te controleren direct maar geroepen dat het wel goed is.  Voet bij stuk houden was noodzakelijk om het personeel tot ander inzicht te laten komen. Het woord 'sorry' komt bij Jumbo personeel niet voor.
De kinderen van de vluchtelingen hier kunnen het maar niet laten. Gistermiddag was een van hen, een meisje, weer in de boomspiegel bezig om kiezelstenen weg te halen. Voor de zoveelste keer. Ik tikte op het raam en toen ze keek schudde ik mijn hoofd. Ze wilde weglopen met de stenen in haar hand, maar ik gebaarde dat ze die terug moest leggen. Dat deed ze met de nodige tegenzin. Toen ze dat gedaan had, ging ze pal voor het raam staan, sloeg de armen over elkaar en keek met het hoofd schuin gehouden brutaal naar mij. Kijk, het is nog maar een kind, anders was ik even naar buiten gelopen om haar hoofddoekje eigenhandig even opnieuw vast te knopen. Grapje hoor. Nee, we blijven het allemaal vriendelijk houden.
Als ik het toch over buitenlanders heb : ik stel voor om Maxima terug te sturen naar Argentinië. Ze bemoeit zich veel te veel met de politiek. Ze heeft laten weten een voorstander te zijn van de invoering van digitaal geld. "Het is de manier om mensen op hun bestedingen te controleren", aldus M. Heeft ze toch een trekje van haar vader.