maandag 31 oktober 2022

Van het oostfront geen nieuws

Dat komt omdat het Oekraïens leger geen vorderingen meer maakt. Uitgewisselde Russische krijgsgevangenen stellen dat ze zijn gemarteld door het Oekraïens leger. Vooral officieren werden hard aangepakt. Martelpraktijken gebeuren over en weer, bedoeld om strategische informatie los te krijgen. Rusland heeft diverse aanvallen van het Oekraïens leger o.a. met drones weten af te slaan. Hoewel Polen zich pro Oekraïne opstelt, hinkt het land op twee gedachten : enerzijds Rusland verslaan en anderzijds het westelijk deel van Oekraïne heroveren. Tenminste, dat wil de Poolse politieke partij 'Wet en Rechtvaardigheid'.
Men verwacht dat Zelensky niet zozeer Cherson als wel de waterkrachtcentrale van Kakhovka ten noorden van De Krim zal gaan aanvallen. Het regent raketten op Kiev. Dat is wat het Westen graag wilde.
Voor Rusland is het inmiddels duidelijk geworden, dat Engeland achter de sabotage van de Nord Stream gaspijpleidingen zit. Iets wat voor de hand lag, gezien de aanwezigheid van Navo schepen in die regio ten tijde van de explosies en Britse duikers daar 'oefeningen' deden. Opvallend is dat de grootste gedupeerde, Duitsland, zwijgt als het graf. Een aantal westerse nieuwszenders stelt eveneens dat Engeland achter de sabotage zit.
Wat mij nog verbaast is dat Rusland geen ruimteoorlog gestart is om de satellieten van Oekraïne uit te schakelen. Het kan zijn, omdat ze inclusief de communicatie gefinancierd worden door Elon Musk.