zondag 23 oktober 2022

Onderscheid maken

Als je € 5 miljard niet kunt verantwoorden ('kwijt') mag je als minister van Volksgezondheid gewoon aanblijven. Van een onderzoek is geen sprake. Als je als minister president € 15 miljard 'kwijt' bent, mag je ook gewoon doorgaan. Maar o wee als je verzuimt te melden dat je een BV hebt (wat bij de KvK gewoon te achterhalen is), dan word je geschorst.
Zie je het al voor je? Twee buren hebben ruzie. Het hele dorp bewapent zich omdat het bang is ook ruzie te krijgen met een van hen. Zo reageert de NAVO op de oorlog in Oekraïne. De westerse propaganda toetert dat Rusland heel Europa wil veroveren. Maar mensen met een gezond verstand weten dat het niet zo is. Dan had Rusland dat al veel eerder gedaan. De Russische investeringen in militaire uitrusting is relatief erg laag vergeleken met die van o.a, de VS en het UK.
Bij Studio Sport vond men het nodig om de Feijenoord aanvoerder dor te zagen over de all love band die hij niet wilde dragen. Hoe was het ook al weer met dat Respect? Is dat ook niet het respecteren van iemands mening? Het is de keus van Kökü, respecteer die. Ik zal zelf ook nooit met zo'n regenbooggeval rondlopen. Vind ik nergens voor nodig. Zo'n band kan tot in het oneindige uitgebreid worden. Compleet met respect voor kinderen, ouderen, zieken (en per ziekte apart), dieren (en per dier apart), groen enz. Ik vind zo gekleurde band / vlag eerder discriminerend overkomen, omdat ik dan enkel een bepaalde groep naar voren haal. Zoals dat ook met het BLM gebeurt. Gewoon respect voor iedereen. Klaar. Daar heb je enkel één goede band voor nodig. Die band heet liefde.
Maakt niet uit hoor, straks gaan dezelfde voetballers in Qatar vrolijk aan de bal. Hoezo Respect?