woensdag 19 oktober 2022

Kinderen

Vooropgesteld : elk kind is belangrijk. Toch vind ik het raar, dat er wel veel heibel is over de verdwenen Hebe en haar begeleidster, terwijl aan de ruim 1.000 kinderen die door de overheid verdwenen zijn in de media nauwelijks aandacht besteed wordt. Waarom lezen / horen we daarover niet dagelijks iets?
Ons land is goed voor de kinderen, want het staat 4e op de wereldranglijst. Opvallend is dat de minpunten de gezondheidszorg betreffen. Terwijl gezondheid op de eerste plaats zou moeten staan. Men spreekt over ademhalingsproblemen vanwege de luchtvervuiling. Geen CO2, waar het kabinet zich overdreven druk over maakt, maar fijnstof en uitstoot van de industrie. Een ander minpunt is de gezondheidszorg. Tja, die is men aan het afbreken. Wat voor toekomst hebben kinderen als we zo met hun gezondheid omgaan? Die 4e plaats vind ik vanuit dat oogpunt te hoog. Gezondheid gaat voor alles. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen.
Aan de andere kant : er zijn steeds meer ouders die hun kinderen laten bepalen wat gezond voor hen is. Kinderen krijgen vragen voorgelegd als : "wat wil je eten?" en/of "heb je nog geen trek?" of "wil je al naar bed?" en meer van die ongezonde benaderingen van hun ouders. Ze worden vaak zonder ontbijt naar school gestuurd en de algemene en persoonlijke hygiëne laat ook te wensen over. Ergo : het kan allemaal veel beter om de 4e plaats te verdienen.